Добре дошли, можете да влезете или да създадете нов акаунт

Свържете се с нас: 0899722980

  • 0 0.00 лв.
    Добавени продукти
      Вашата количка е празна
    • Общо: 0.00 лв.
    • Намаление: 0.00
    • Сума за плащане: 0.00 лв.

Етерично масло от лайм


Име: Етерично масло от лайм
Модел: Студено пресовано 10 мл

Лайм, също като лимоните, е изключително богат на антиоксиданти и други полезни хранителни вещества. Подобрява кръвообращението и подпомага изглаждането на мастната тъкан. Ефективно е при лечение на рани, гангрена, псориазис, язви, обриви и други кожни проблеми.  Действа тонизаращо, пред...


9.97 лв.
Количество:

Лайм, също като лимоните, е изключително богат на антиоксиданти и други полезни хранителни вещества.

Подобрява кръвообращението и подпомага изглаждането на мастната тъкан.
Ефективно е при лечение на рани, гангрена, псориазис, язви, обриви и други кожни проблеми. 
Действа тонизаращо, предотвратява появата на бръчки и възрастови петна, спомага за запазване на младостта за дълго време.

Идеално за почистване и детоксикиране и може да се използва като стягащ тоник в грижата за комбинирана и мазна кожа. Подходящо е за употреба и при подрастващи/тийнейджъри.
Свива кръвоносните съдове благодарение на хемостатичните си свойства.

Използвано в ароматерапията предпазва от вирусни инфекции, които могат да причинят грип, паротит, морбили, шарка и други вирусни заболявания.

Може да се прилага разредено върху скалпа. Предпазва от заразяване с въшки и укрепва космените луковици.
Етеричното масло от лайм може да се прилага локално; в компреси; във ваната; за инхалация или в аромалампа/дифузер.

 

Ароматът му е свеж и леко сладък, характерен за цитрусовите плодове.
Съчетава се добре с бергамот, кедрово дърво, здравец/дъхаво мушкато, розов и бял грейпфрут, лавандула, лимон, мандарина, нероли, индийско орехче, ветивер, палмароза, иланг-иланг.


Цитрусовите масла, включително етеричното масло от лайм, са фототоксични и могат да увредят кожата, ако се прилагат преди излагане на слънчева светлина. Препоръчително е да се използва вечер или да се съчетава със слънцезащитна козметика.

 

INCI: Lime (Citrus aurantifolia) Cold Pressed Essential Oil
Метод на екстракция: студено пресовано от пресни кори на лайм
Цвят: Жълтозелен
Вискозитет: Леко „тънко” масло
Ароматни нотки: Връхни
Сила на аромата: Среден
Произход: Италия

Последни коментари
Няма коментари
За да напишете коментар трябва да влезете в системата. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате от тук.

Подобни продукти