Добре дошли, можете да влезете или да създадете нов акаунт

Свържете се с нас: 0899722980

  • 0 0.00 лв.
    Добавени продукти
      Вашата количка е празна
    • Общо: 0.00 лв.
    • Намаление: 0.00
    • Сума за плащане: 0.00 лв.

Етерично масло от иланг-иланг (Cananga Odorata).


Име: Етерично масло от иланг-иланг (Cananga Odorata).
Модел: Иланг-иланг (Cananga Odorata).

Иланг-иланг е дърво, което расте в тропическите райони. Наричат го „парфюмното дърво”. Цветовете му са големи, нежни и ароматни. Могат да бъдат в различни цветове: розов, лилав, жълт, като жълтите се считат за най-добри по отношение на качеството. Цветовете са известни с отличителния с...


14.95 лв.
Количество:

Иланг-иланг е дърво, което расте в тропическите райони. Наричат го „парфюмното дърво”. Цветовете му са големи, нежни и ароматни. Могат да бъдат в различни цветове: розов, лилав, жълт, като жълтите се считат за най-добри по отношение на качеството.
Цветовете са известни с отличителния си аромат, широко използван в парфюмерийната индустрия - Chanel № 5 е един от парфюмите, в който иланг-иланг е използван като част от ароматния профил.

Цвят: бледожълт до кехлибарен
Аромат: сладък, екзотичен, цветен и е сред най-търсените и предпочитани ухания
Сила на аромата: среден
Съчетава се добре с бергамот, грейпфрут, лавандула, нероли, сандалово дърво и др.

Традиционно се употребява заради успокояващите и балансиращи свойства. Облекчава екстремни промени в настроението, свързани с ПМС; има еуфоричен и седативен ефект върху нервната система; помага при тревожност, напрежение, страх и паника. Има качества на афродизиак и е полезно при импотентност и фригидност.

Има балансиращ и стимулиращ ефект, балансира себумната секреция; ускорява регенерацията на кожните клетки. Често се добавя в смеси против белези.
Притежава силен лифтинг ефект, заглажда и намалява дълбочината на бръчките. 
Освен че балансира производството на себум,  също така стимулира растежа на косата, заздравява косъма и прави косата лъскава и „жива”.
В козметичните среди го наричат „маслото на косата” и отдавна е популярна съставка в продуктите за коса.

Употреба:

В аромалампи и дифузери при тревожност, напрежение, шок, страх, паника, учестено дишане, сърцебиене, като афродизиак, при физическо изтощение, фригидност, импотентност, безсъние, депресия и стрес.
В масажни маслени смеси или във ваната – при физическо изтощение, безсъние, депресия, тревожност, нервно напрежение, стрес, като афродизиак при фригидност и импотентност.
В козметични продукти – кремове или лосиони – поради силните си антисеборейни и антисептични свойства, се използва за балансиране на себумната секреция, за коригиране на прекалено суха, както и на прекалено мазна кожа.

Внимание: при прекомерна употреба може да причини гадене и главоболие.
Не приемайте масло от иланг-иланг вътрешно!

 

INCI: Cananga Odorata Flower Oil
Метод на извличане: парна дестилация от свежи цветове
20 мл, стъклена бутилка в индивидуална картонена опаковка
Производител: Shiffa Home

 

Последни коментари
Няма коментари
За да напишете коментар трябва да влезете в системата. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате от тук.

Подобни продукти