Добре дошли, можете да влезете или да създадете нов акаунт

Свържете се с нас: 0899722980

  • 0 0.00 лв.
    Добавени продукти
      Вашата количка е празна
    • Общо: 0.00 лв.
    • Намаление: 0.00
    • Сума за плащане: 0.00 лв.

Сквалан 10 мл


Име: Сквалан 10 мл
Модел: 100% чист маслинов сквалан10 мл

Характеристики: Прозрачно масло с нисък вискозитет За козметични цели Без цвят и без аромат 100% чист зехтинов сквалан Разтворим в масло, но не и във вода Стабилен към оксидиране Извлича се от средиземноморско маслиново олио Скваланът, наричан „тайното оръжие в борбата срещу старее...


4.90 лв.
Количество:

Характеристики:
Прозрачно масло с нисък вискозитет
За козметични цели
Без цвят и без аромат
100% чист зехтинов сквалан
Разтворим в масло, но не и във вода
Стабилен към оксидиране
Извлича се от средиземноморско маслиново олио

Скваланът, наричан „тайното оръжие в борбата срещу стареенето” и „генератор на кислород”, е сред най-честите липиди произвеждани от кожните клетки и съставлява около 10% от нашия себум (мастните жлези синтезират около 10-12% сквален). Съдържанието на сквалан в студено-пресован зехтин е 3.6-9.6 мг/г. При първо пресоване, 100 г зехтин съдържа около 400-450 мг сквалан, в някои случаи и доста по-висока концентрация (700мг/100г).

Омекотява кожата, подобрява еластичността, предотвратява образуване на пигментни петна, намалява признаците на стареене, подхранва и регенерира кожата и увеличава клетъчната регенерация и оксигенация. Маслото е фино и се абсорбира дълбоко в кожата без да оставя мазен филм.
Може да се прилага самостоятелно или под серум/крем, включително в околоочната зона. Идеален за всички типове кожа.

Предимства на маслиновия сквалан:
Мощен хидратант
Подпомага регенерацията на клетките и насищането на кожата с кислород.
Прониква бързо.
Помага за предотвратяване образуването на пигментационни петна.
Лекува напукана и разранена кожа.
Има антибактериални свойства.
Подпомага задържането на влага в кожата.
Облекчава дехидратирана и/или ултра чувствителна кожа, както и състояния като дерматит, екзема и псориазис.
Силен антиоксидант, предпазва от УВ облъчване и стимулира клетъчния растеж. Не дразни кожата и очите.

За косата: Използван върху косата, след измиване и преди изсушаване, я прави здрава, лъскава и еластична, без сухи дължини и краища.

Приложения: Може да се добавя към подхранващи/хидратиращи кремове и маслени смеси в концентрация 2-10%. Удачен за употреба след слънчеви бани, след излагане на студ и вятър, като антиейдж грижа, както и при суха кожа/скалп.
Може да се добавят 2-3 мл склвалан в оксидиралата и готова за нанасяне къна, за да придаде блясък и жилавост на косата.

Прибавен в концентрация 1-4% към готови кремове и лосиони придава нежност на текстурата и подсилва ефекта им.

Само за външна употреба!
Пазете далече от достъпа на деца.
Съхранявайте на сухо, хладно и тъмно място.

INCI: Squalane
10 мл

Последни коментари
Няма коментари
За да напишете коментар трябва да влезете в системата. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате от тук.

Подобни продукти