Добре дошли, можете да влезете или да създадете нов акаунт

Свържете се с нас: 0899722980

  • 0 0.00 лв.
    Добавени продукти
      Вашата количка е празна
    • Общо: 0.00 лв.
    • Намаление: 0.00
    • Сума за плащане: 0.00 лв.

Екологично чист водоразтворим консервант 10 мл


Име: Екологично чист водоразтворим консервант 10 мл
Модел: Sharomix 705

Широкоспектърен консервант, смес на базата на органични киселини, разтворени в бензилов алкохол. Разработен е, за да отговори на възникващото търсене на леки и екологични чисти козметични суровини. Нежен, мек и подходящ за всички типове кожа. Може да се използва в козметика с и без измиване какт...


2.95 лв.
Количество:

Широкоспектърен консервант, смес на базата на органични киселини, разтворени в бензилов алкохол. Разработен е, за да отговори на възникващото търсене на леки и екологични чисти козметични суровини.

Нежен, мек и подходящ за всички типове кожа. Може да се използва в козметика с и без измиване както за кожата, така и за косата.
Може да се добавя както към водната, така и към маслената фаза на козметичния състав.
 

Защо е важна употребата на консервант

Ако Вашият продукт съдържа вода, в това число влизат хидрозоли, флорални води, алое вера, екстракти, мляко или ще влязат в контакт с вода – например скраб, който ще използвате с мокри пръсти, то употребата на консервант е от съществено значение, за да се предотврати образуването на микробен /бактерии, плесени и дрожди/ растеж.

Ако правите продукт с много активни съставки, растителни продукти и т.н. като: екстракти, хиалуронова киселина, въглехидрати, протеини, органични киселини, неорганични соли, целулозни уплътнители, витамини и др., тогава също е необходим консервант или комбинация от консерванти.

Ако се използва с анионни повърхностни вещества като етер сулфати и кокамидопропил амиди, може да има ефект на потъмняване.

Козметиката, приготвена с този консервант, има срок на годност около 6 месеца, когато бензиловия алкохол се окислява и отделя силен аромат на бадеми.

За употреба в:
- шампоани
- душ-гелове
- лосиони, кремове и гелове
- скрабове
- други
в концентрация 1%.

Този продукт е стабилен до 80°C, въпреки това, продължително излагане на високи температури трябва да се избягва.

Ефективен консервант при рН диапазон 3-6. Ако е необходимо се използва лимонена киселина за понижаване на рН.

 

INCI: Benzyl alcohol, Dehydroаcetic acid, Sorbic acid and Benzoic acid
Водоразтворим
10 мл

Последни коментари
Няма коментари
За да напишете коментар трябва да влезете в системата. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате от тук.

Подобни продукти