Добре дошли, можете да влезете или да създадете нов акаунт

Свържете се с нас: 0899722980

  • 0 0.00 лв.
    Добавени продукти
      Вашата количка е празна
    • Общо: 0.00 лв.
    • Намаление: 0.00
    • Сума за плащане: 0.00 лв.

Пантенол 10 г


Име: Пантенол 10 г
Модел: Пантенол

INCI: Panthenol Бял до кремав прах, известен също като провитамин В5. Пантенол основно се използва като сгъстител и овлажнител за кожа и коса. Фантастично допълнение към козметичните продукти за коса, в концентрация 2-5%. Пантенолът изгражда тънък овлажняващ филм върху повърхността на косъма и му...


1.75 лв.

Продуктът не е в наличност

INCI: Panthenol
Бял до кремав прах, известен също като провитамин В5. Пантенол основно се използва като сгъстител и овлажнител за кожа и коса.
Фантастично допълнение към козметичните продукти за коса, в концентрация 2-5%. Пантенолът изгражда тънък овлажняващ филм върху повърхността на косъма и му придава блясък. Този витамин заздравява косъма и запазва естествената му мекота.
Според направени изследвания, пантенолът предотвратява увреда на косата, причинена от нагряване или прекомерно изсушаване на скалпа и косата. В допълнение, той може да проникне в кутикулата на косъма и да хидратира до кортекса.
Проучвания са показали, че 2% разтвор оставени за 2 минути върху косата води до уплътняване на косъма и го прави да изглежда по-плътен и дебел Можете да използвате до 5% в маска с изплакване или в балсам с или без изплакване. В продуктите за тяло пантенолът трябва да се добавя в концентрация 2-5%.
Прониква дълбоко в епидермиса, овлажнява роговия слой и задържа водата в кожата. Не оставя лепкаво усещане. Изследвания са доказали, че лосион с 5% пантенол не само хидратира, но и лекува възпаления, слънчеви изгаряния и рани с до 30% по-бързо от лосион без пантенол.

Подходящ е за чувствителна кожа, както и за деликатната бебешка кожа.

Добавя се във водната фаза на домашно приготвена козметика: кремове за лице, хидратанти, емулсии, лосиони, тоници, маски и балсами или към готов козметичен продукт за подсилване на ефекта му. Може да се разтваря в дестилирана вода, в съотношение 50% пантенол, 49,5% дестилирана вода и 0.5% консервант или в растителен глицерин, в съотношение 50% пантенол/ 50% растителен глицерин.

Можете да смесите пантенол и растителен глицерин и да съхранявате сместа в затворен съд, на хладно и сухо място.

Пазете от достъпа на деца.

Последни коментари
Няма коментари
За да напишете коментар трябва да влезете в системата. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате от тук.